Prima pagina /

Interviu cu Bucatarul Maniac, omul care confirma regula: si barbatii gatesc bine!

Pe Cristi Borod poate nu il cunoasteti, dar pe Bucatar Maniac sigur il stiti. Retetele lui sunt asa…ca de la mama de acasa. Ne place cum gateste si ne place si cum scrie (a se citi vorbeste). E bucatar cu acte in regule. Noi am salivat la multe retete de-ale sale, adesea am intrat pe blog, iar acum ne aducem aminte de gombotii cu prune. Bucatar Maniac: multumim.

Il descoperiti mult mai bine citind randurile de mai jos.

Culinario: Cum a luat viata blogul bucatarmaniac.ro si ce te-a determinat sa alegi domeniul culinar?
Bucatar Maniac: Blogul a luat viata din joaca. Nu a fost ceva serios de la inceput, dar apoi a inceput sa-mi placa si nu m-am mai putut desparti de el. Bucatar maniac nu este un one man show. La el contribuie atat sotia mea, Diana care se ocupa de partea tehnica si de grafica, cat si fiica mea Maya care gateste alaturi de mine.
Nu stiu exact ce m-a determinat sa aleg domeniul culinar. Mi-a placut intotdeauna sa gatesc si recunosc ca sunt un gurmand. Din intamplare am ajuns sa si profesez ca bucatar, desi nu mi-am propus neaparat acest lucru.

Culinario: Ce crezi tu despre mancare? Cum abordezi mancarea in viata de zi cu zi?
Bucatar Maniac: Sunt fascinat de mancare, de culorile si gusturile si aromele ei. Sunt fascinat de alchimia mancarii si de chimia ei deopotriva. Cred ca nu este suficient sa mananci. Mancarea trebuie gatita cu placere si apoi savurata.

Culinario: Cine este sursa ta de inspiratie in bucatarie?
Bucatar Maniac: Cu siguranta, fiica mea, care are cele mai traznite idei si gusturi cand vine vorba de mancare. Ii place si ei la fel de mult ca mie sa experimenteze gusturi si combinatii noi.

Culinario: Iti place sa iei cina in oras cu familia? Daca da, care este felul de mancare pe care l-ai comanda la nesfarsit?
Bucatar Maniac: Recunosc ca facem acest lucru destul de rar, si asta pentru ca timpul nu ne permite. Nu pot sa spun ca sunt un fan al restaurantelor de pe la noi (eu locuiesc in Arad). Imi place o pizza buna facuta intr-un cuptor adevarat si nu neglijam niciodata vizitele regulate la gelaterie. Sunt putine felurile de mancare pe care nu le pot gati eu acasa, asa ca preferam sa cam mancam acasa.

Culinario: Daca ar fi sa iti deschizi un restaurant ce oras ai alege si ce ai aduce nou fata de celelalte restaurante?
Bucatar Maniac: Nu as vrea sa deschid un restaurant. Poate va surprinde acest lucru, dar lucrand in domeniu, va spun sincer ca nu as deschide un restaurant. Nu in Romania.

Culinario: De cand ai blogul care a fost proiectul care ti-a adus cele mai mari satisfactii pe plan profesional?
Bucatar Maniac: Blogul in sine imi aduce cea mai mare satisfactie pe plan profesional. Comentariile si mesajele cititorilor sunt cele care ma incarca pozitiv la inceputul fiecarei zile. Le multumesc pe aceasta cale.
Culinario: Crezi ca muzica poate influenta modul in care gatesti?
Bucatar Maniac: Sigur ca da. Ascult muzica cand gatesc, cand scriu pe blog…cand fac fotgrafii. Este important sa te simti bine atunci cand gatesti. Daca esti in elementul tau, gatesti cu placere si atunci totul iese bine. Muzica buna nu poate decat sa ajute.

Culinario: Care este al doilea “hobby” pe care bucatarul maniac il practica si de ce?
Bucatar Maniac: Al doilea hobby care a venit la pachet cu blogul, este fotografia. La inceput am incercat sa ma perfectionez pentru ca blogul sa arate cat mai bine, iar articolele sa fie cat mai sugestive. Apoi a inceput sa-mi placa foarte mult, de aceea doresc in continuare sa invat…si mai am muuulte de invatat. Cred ca primul impact pe care un preparat il are asupra unei persoane este la nivel vizual…abia apoi la nivel olfactiv, tactil si gustativ. De aceea este foarte important ca imaginile de pe un blog culinar sa fie cat mai frumoase.

Culinario: Munte sau mare? Daca ar fi sa alegi dintre aceste doua destinatii, unde ai alege sa mergi si ce ai gati acolo?
Bucatar Maniac: Si munte si mare. Acolo nu vreau sa gatesc. Acolo vreau sa mi se gateasca. J

Culinario: Ti-ar placea sa moderezi o emisiune culinara? Ce bucatarie ai alege sa promovezi si de ce?
Bucatar Maniac: Nu cred ca mi-ar placea. Nu sunt o persoana care se impaca bine cu camerele de filmat. Ma simt mult mai bine in spatele tastaturii. Daca totusi as fi obligat s-o fac J, cred ca as alege sa promovez bucataria romaneasca. De ce nu?

Culinario: Care este motto-ul tau in bucatarie?
Bucatar Maniac: Oricine poate gati!

Nici un comentariu »

Nu exista comentarii

Scrie un comentariu

RSS feed for comments on this post. / TrackBack URL